Dragspelsträff Örsjö våren 2005

Åter är det tid att åka ner till Trivselknuten i Örsjö. I år kantas vägrenen av syner som denna. Stora mängder skog ligger omkullvält av stormen Gudrun .

Jag hörde på tal om detta att en man som jobbade både dag och natt i skogen, fick höra sin fru fälla komentaren,

 " Jag tror att jag håller på att bli brädad av Gudrun".

gudrun_1.jpg

 

Vi var ett gäng som åkte ner för att spela dragspel och koppla av. Jag visade som vanligt dragspel på Lördagen. Här ses Roger Åstedt, Jag och Tommy Wallin i ett avanserat parti av Drömmen om Elin.

busk_2.jpg

 

Inne i kaffeavdelningen svänger det till ordentligt. Arne på banjo, Winnie på ståbas och Lennart spelar button accordion samt några andra trakterar fioler.

busk_1.jpg

 

Arne och Lasse I Skogalundsvalsen.

l_o_a.jpg

 

Kurt Andersson knappdragspelare, vad han inte vet om dragspel är ej värt att veta punkt slut. När jag visade spel på lördagen, hälsade han på. Han tyckte att basen på Paolo Sopranispelet verkade bra, det var ett pianodragspel. Vad gör han då, jo han river av en Jularbolåt rätt upp och ner i basen. Man slutar aldrig att förvånas!

kurt.jpg

 

Lasse Kvillner provspelar mitt Beltrami P/9S i förtältet.

lars_k.jpg

 

Här är en man som imponerar mer och mer på mej. Tommy Hammar, här ses han ensam på scenen spela ett Lasse Dahlqvist potpuri del 1.

tommy_2.jpg

Sedan följer han upp med Lasse Dahlqvist potpuri del 2. Helt perfekt och så spelar han på ett Beltrami C/9S . Bra Tommy.

tommy1.jpg

Ännu en mycket lyckad dragspelsträff, där alla stortrivs. Bra Leif.

Tillbaka till nyheter